delegálás gyakorlati jelentése a hétköznapokban

Delegálás jelentése gyakorlati példákon keresztül. Hol és hogyan használjuk a delegálást mint vezetői eszközt? Miért olyan fontos a mai munkánk és életünk területén delegálni? Ezekre a kérdésekre kapsz választ ha velem tartasz az alábbi cikk erejéig.

DELEGÁLÁS VAGY FELADATMEGOSZTÁS ELMÉLETI JELENTÉSE

A delegálás jelentésének és fontosságának megértéséhez talán elég azzal indítani, hogy a mai felgyorsult életünk vezérléséhez rengeteg készségre van szükségünk. Ahhoz hogy képesek legyünk kontroll alatt tartani napi magánéleti és munkahelyi kihívásainknak elengedhetetlen készség a delegálás és a feladatmegosztás.

Alapvetően a vezetői eszköztárból ismert elem a delegálás. Magát az eszközt talán többen hallották már, de tapasztalataim szerint sokan nem értik pontosan a delegálás jelentését. Delegálás során a saját kompetenciánkba tartozó feladatok körét vagy azoknak egy részét oly módon ruházzuk át más személyre, hogy a felelősség nehéz terheit továbbra is mi magunk tartjuk. Azt hiszem hogy ez nagyon elméleti – szárazra sikerült. Egyszerűbben fogalmazva feladataink egy részét úgy adjuk át másnak, hogy a felelősséget továbbra is mi vállalunk érte. A feladatmegosztás az gyakorlatilag egy feladat valakinek a kiosztása, mely feladat nem a mi munkakörünk része hanem az más munkaköri területhez tartozik. Itt a felelősség viszont azt a személyt terheli akié az a munkaterület. Ez a általános szemlélet, viszont szerintem ennél árnyaltabb ez a kérdés.

A delegálásnak alapvető célja, hogy saját terheink csökkentése mellett megsokszorozzuk erőinket és növeljük eredményességünket. Ez a delegálás jelentése tisztán és egyszerűen! Az így felszabadult idő és energia felhasználásával sokkal gyorsabban érhetjük el a kitűzött céljainkat. Ez a csapat egészére értendő szemlélet, tehát magánéletünkben a családunkra, munkahelyünkön pedig a körülöttünk lévő munkatársak egészére vonatkozhat.

Időgazdálkodási szempontból mindegy hogy a delegálást a magánszféránkban, a vállalkozásunkban vagy vállalati környezetben használjuk, fókusz az időnyerésen és a hatékonyságon van.

MIÉRT FONTOS A DELEGÁLÁS JELENTÉSÉT MEGÉRTENI?

Mert ha nem értjük nem is fogjuk jól használni életünk során. És itt egy kis magyarázat részemről, mert vannak akik nem egészen fogadják el hogy egy vezetői eszköz mit keres a magánéletünk terítékén is. Pedig azt hiszem talán mindenkivel előfordult hogy édesanyja elküldte a közértbe pár dologért, vagy megkérte hogy például porszívózza ki a lakást stb. Ugye neked is vannak hasonló emlékeid, viszont olyan momentumod valószínűleg nincs amikor azt gondoltad volna magadban, hogy “Anyu jól le-delegálta a porszívózást”. Pedig az delegálás volt valójában. Tehát napjaink egészét átszővi az ilyen jellegű teherelosztás.

SIKER-GYANÚS DELEGÁLÁS

Most nem azzal kezdem hogy lista-szerűen pontokba szedem mit kell és mit nem kell tenned, hanem pár alapvető kérdésre szeretném felhívni figyelmedet.

siker gyanús delegálásHatékonynak kell lenni az eszköz eredményének ez egyértelmű, hiszen ezért használjuk. De sokszor mégsem váltja be a hozzá fűzött reményeket mert egyszerűen nem jól választunk megoldó személyt, akire a feladat megoldását bízzuk.

A KULCS PEDIG ELSŐSORBAN EBBEN VAN!

A delegálás jelentését minden helyzetben 100%-ban kell érteni! Például ha párom engem megkér hogy a nagy-bevásárlást követően legyek olyan jó és pakoljam el a megvásárolt két nagy Ikeás táska tartalmát akkor három dolog fog történni. Először is “Nagyon Szívesen” felkiáltással és valószínűleg nem őszinte mosollyal elvállalom e nemes feladatot. Másodszor miután elhelyezem azt a négy terméket a konyhába aminek a helyét véletlenül tudom. A többit magamat ismerve a táskák egy méteres körzetébe lévő szekrényekbe pakolom minden későbbi használatot feltételező logika nélkül. Így lesz a leggyorsabb, meg amúgy is mindjárt kezdődik a Liverpool meccs! Harmadszor az elkövetkező egy hétben a MINDENT KERESÜNK játékot játsszuk családi szinten, és én kiérdemlem az “Ezt Sem Lehet Rád Bízni” érdemrendet. De nézzük csak meg hogy mi történt ebben a nálunk életszerű helyzetben.

  • Válasszunk megfelelő embert a feladatra! Páromnak sikerült megtalálnia azt a személyt a kipakolás feladatára aki láthatóan erre több szempontból is teljesen alkalmatlan.
  • Szűrjük a személyt feladathoz szükséges képesség szerint! Őszintén mondom hogy aki engem ismer az tudja hogy nekem tényleg semmilyen olyan képességem nincs ami hasznos lenne ennek a feladatnak a tökéletes elvégzéséhez.
  • Egyértelműen kommunikáljuk, hogy milyen eredményt várunk! Ha úgy nézzük akkor ezt az elvárást szerintem 100%-ba hoztam mert elpakoltam a két táska tartalmát. Az más kérdés hogy vajon hova?

Tehát a delegálás jelentésének a megértése középpontjában a hatékonyság van. Egyben  kulcsfontosságú hogy olyan személyt válaszunk az adott feladathoz aki alkalmas lehet a megbízás elvégzésére és vannak a megoldás szempontjából hasznos képességei. Kommunikáljunk egyértelműen mit szeretnénk eredményként látni és teremtsük meg annak feltételét, hogy tökéletesen el is lehessen végezni a delegált munkát.

Mivel most már ismered a delegálás jelentését akkor nincs más hátra mint hogy oszd el a teendőidet két részre! Az egyik részbe azokat tedd amiket továbbra is te fogsz végezni, a másikba azokat rakd amit mások fognak majd megoldani, és delegáld azoknak akik alkalmasak a feladat elvégzésére. 

 

Gyakori Kérdések

Az baj ha mi egyáltalán nem delegálunk?

Bajnak nem baj, de az biztos hogy ha a munkád egy részét delegálnád valaki felé akkor a felszabaduló idődben hatékonyabban tudnál foglalkozni a megmaradt teendőiddel.

Mire ledelegálom a feladatot addig már meg is oldottam!

Ez az egyik jellemző csapda gyanús mondat azoknál a cégeknél ahol szinte nem delegálnak semmit. Ilyenkor általában mindig ki szokott derülni hogy nincsenek tisztában hogy hogyan kell hatékonyan delegálni cégen belül.

Szép napot!