Hatékony időgazdálkodás

Az időgazdálkodás a meghatározások vagy a különböző írások szerint az a folyamat, amely megszervezi és vagy megtervezi az ember számára, hogy hogyan ossza el az idejét a konkrét tevékenységek között.

Szerintem sajnos nem ilyen egyszerű definiálni az Időgazdálkodás folyamatát, bár sok írás fellelhető amelyekben általában pontokba szedve próbálják elmagyarázni és persze elhitetni velünk hogy ha a cikkben leírt pontokat betartjuk akkor az Időgazdálkodás mint Szent-Grál életünkben vagy a munkahelyünkön ki van pipálva.

Nézőpont kérdése is ez, mert az Időgazdálkodás nem az idővel hanem inkább a hatékonysággal van szorosabb kapcsolatban. A jó időgazdálkodás lehetővé teszi, hogy okosabban – és ne nehezebben dolgozzon, így kevesebb idő alatt többet is el tudjon érni.

Úgy tűnik, hogy soha nincs elég idő egy napban. Pedig mindenkinek ugyanúgy csak 24 órából áll egy nap, de miért van az, hogy egyesek sokkal többet érnek el az idejükkel, mint mások?

A válasz a Hatékonyságban rejlik, és nem az időnk felosztásában. A legjobbak kivételesen jól kezelik a hatékonyságukat és ezt fejlesztik folyamatosan, és egyáltalán nem akarják az idejüket percre pontosan beosztani. Miért? Mert nem az idő felosztásával foglalkoznak hanem azzal hogy a feladataikat a lehető legkevesebb idő alatt a lehető legkevesebb energia befektetésével tudják megoldani. Ebből következik az, hogy hatékonyságukkal időt szabadítanak fel, a felszabadult idejüket pedig új feladat vagy program megvalósítására fordítják vagyis „Jól Gazdálkodnak az Idejükkel”.

És Itt az első jó hír ( persze ha a fentiek nem voltak azok ) 

A HATÉKONYSÁG FEJLESZTHETŐ!

Pontosabban bárki számára megtanulható folyamat.

Természetesen általános recept nincs, mert nem vagyunk egyformák „Szerencsére”, de az időnk hatékonyságának fejlesztéséhez sok hasznos eszköz, rengeteg e témakörben írt cikk és hatékony tananyagok állnak rendelkezésünkre.